loading

Zhvillues Front-End

Krijon paraqitjen vizuale për aplikacionet dhe ndërveprimin dixhital duke përdorur JavaScript, HTML, CSS, etj.

Rreth Zhvilluesit Front-End 

Në lidhje me zhvillimet shkencore kompjuterike, ne kemi zhvillues që punojnë kryesisht në code dhe që ndërtojnë gjithçka që është vizualisht e dukshme në aplikacionet dhe sajtet e uebit. Personi pas krijimit të paraqitjeve ose skemave të aplikacioneve quhet zhvillues front-end (developer).

Një Zhvillues Front-End përdor lloje të kornizave ose paketave të tilla si: jQuery, Angular JS/JS 2, React/BackboneJS, etj. Këto korniza bazohen në HTML dhe CSS që janë themelore në formimin gjithashtu e bazës së rolit të zhvilluesit të pjesës së përparme . Duke përdorur JavaScript, HTML dhe CSS si gjuhë bazë, zhvillimi në front-end thuhet se është praktika e transformimit së të dhënave të zakonshme në elementë grafikë që janë në dukje për përdoruesin e webit apo aplikacionit.

Shikoni kusin tonë të Zhvillues Front-end.

Kush është Zhvillues Front-end i zoti?

Një zhvillues i mirë dhe i aftë i front-end është dikush:
  1. Që ka njohuri se çfarë lloj modeli pranohet dhe është i dashur kryesisht nga njerëzit. Ai/ajo përdor CMS (Sistemet e Menaxhimit të Përmbajtjes, dhe të tjera korniza zhvillimi si WordPress, Wireframing, etj.
  2. Që është i aftë në testimin e ndër-shfletuesit. Gjithashtu, është i aftë në testimin ndërmjet platformave dhe pajisjeve të ndryshme, testimin e aksesueshmërisë, njësive, etj.
  3. Që di për optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO) dhe SEM-të, dhe se si të ndërveprohet me modelet e ndërfaqes.
  4. Që ka aftësi ndërpersonale për të kuptuar strategjinë e një organizate, karakterin e rolit, i vendosur për të ofruar atë që kërkohet dhe që mund të sigurojë një përzierje të përsosur midis strategjisë dhe detyrave të zhvilluesit të nivelit të parë.
Pra, për t’a thënë ndryshe, një zhvillues i front-end duhet të zbatojë elementë vizual dhe ndërveprues për t’a bërë përdoruesin të angazhohet më lehtë dhe më këndshëm.

Aftësitë e kërkuara

Nëse dëshironi të bëheni një zhvillues front-end, do t’ju duhet të zotëroni të ashtuquajtura gjuhë si HTML, CSS dhe JavaScript. Një zhvillues duhet gjithashtu të ketë njohuri të mira për pjesën e përpunimit, veçanërisht me Cascading Style Sheets.

Sigurisht, ashtu si zhvilluesit e tjerë, duhet të dini se si të shkruani kodin dhe të punoni logjikisht brenda mjedisit të projektit. Prandaj, ju duhet të keni përvojë me çdo version të mjeteve kontrolluese, p.sh., GIT Subversion; të keni njohuri për integrimin e vazhdueshëm të komponentëve teknologjik, dhe mjetet e ndryshme si për shembull, TeamCity ose Jenkins. Gjithashtu, ju duhet të zotëroni përvojë në mjete të ndryshme ndërtimi ueb si Maven, Ant, etj. Pra, zhvilluesi ideal nuk është vetëm ai që është ekspert në teknologji, por edhe ai që është shumë i organizuar dhe punon me një mentalitet të shkathët.

Përse na duhet një Zhvillues Front-end?

Imagjinoni një faqe interneti rreth kamerave fotografike ku ju dëshironi të blini një, por të mos jeni në gjendje të shikoni vizualisht fotografinë e produktit dhe të shikoni postimin vetëm në formën e API-ve. Si një përdorues normal, do ju kërkohet vetëm të keni aftësi normale për të bërë veprime të thjeshta. Kjo është arsyeja përse nevoja për një zhvillues front-end që t’i japë formë dhe vizualizim gjithçkaje që ndodh në punën laboratorike të faqes. Pikërisht në këtë pjesë të faqes hynë në lojë një zhvillues front-end duke i dhënë aspektin vizual aplikacioneve ose faqeve të internetit.

Përfundimi

Zhvillimi front-end është një teknologji që i bën të gjitha punimet në pjesën laboratorike të shfaqen vizualisht përpara çdo përdoruesi duke mundësuar ndërveprimin e lehtë të secilit veprim. Prandaj, për t’i realizuar këto, tekniku front-end duhet të rritet profesionalisht, të ketë një sy për detaje dhe të ndërtojë njohuri teknologjike rreth fushës së pozicionit të punës.

Sinqerisht, një zhvillues front-end është ai që përfundon zhvillimin e uebit dhe kjo nuk do të ndryshojë për një kohë të gjatë akoma.

Regjistrohuni në newsletter

për t`u njoftuar rreth ofertave dhe lajmërimeve të fundit.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching