loading

Pse dhe si mund të ushqeni marrëdhënie të mira në punë?

Puna është një mjedis që herë pas here mund të bëhet i egër dhe sfidues, por duke gëzuar marrëdhënie të mira me kolegët, mbi të gjithë marrëdhënie të ngritura mbi mirëkuptimin dhe profesionalizmin, nuk ka arsye pse ditët tuaja të bëhen të padurueshme.Pse dhe si mund të ushqeni marrëdhënie të mira në punë?
Përvoja jetësore, por edhe studime e publikime të ndryshme, kanë treguar se marrëdhëniet e shëndetshme në punë kanë të mira të shumëfishta, duke projektuar nga plani vetjak në atë kolektiv një eksperiencë të mirë pune dhe prodhimtari më të mirë.Pse dhe si mund të ushqeni marrëdhënie të mira në punë?

Ka disa arsye pse marrëdhëniet e shëndetshme në punë japin rezultat dhe ndihmojnë jashtëzakonisht:

  1. Puna në grup: një marrëdhënie e mirë me kolegët rrit mundësitë që puna juaj në grup të jetë më e pëlqyeshme, rrjedhimisht duke rritur mundësinë për të bërë një punë të shkëlqyer.
  2. Humori kolektiv: kolegët që merren vesh me njëri-tjetrin dhe nuk kanë për qëllim të ta bëjnë jetën të vështirë, ndikojnë tek humori i përbashkët në mjedisin e punës, pse jo edhe në moralin e kompanisë, duke krijuar një atmosferë frymëzuese për të punuar më mirë.
  3. Prodhimtari dhe përmbushje: në një mjedis pa konflikte dhe hatërmbetje, shanset janë që ju të jeni më prodhimtarë dhe më të mirë në atë që bëni, duke qenë edhe më të përmbushur profesionalisht.
  4. Rritja personale: të kesh marrëdhënie të mira me kolegët në punë përkthehet në më pak shqetësim për tu marrë me çështje që të marrin kohë nga zhvillimi yt profesional në punë.

Si të ndërtoni marrëdhënie të shëdetshme në punë?

Komunikoni shpesh me kolegët

Komunikoni sa herë të keni mundësi me kolegët tuaj. Në këtë mënyrë siguroheni që jeni të përditësuar me gjithçka ndodh në punën tuaj të përbashkët dhe gjithashtu keni mundësi të krijoni një marrëdhënie e cila zgjat dhe rritet.

Krijoni besueshmëri

Një koleg i cili nuk beson tek ju nuk do të shfaqë asnjë lloj dëshire për të krijuar një marrëdhënie të mirë pune. Respektoni afatet, tregohuni seriozë, respektoni dhe mirëkuptoni.

Thashethemnajat nuk i pëlqen askush

Asnjë koleg, për të cilin ju përhapni fjalë nuk do t’ju shohë me sy të mirë! Besojmë se kaq vlen për të kuptuar se thashethemet nuk i bëjnë nder figurës suaj në punë, as asaj të kolegëve.

Mbështesni kolegët tuaj

Ka ditë kur vetëm një fjalë e mirë mjafton për të frymëzuar dhe nxitur vullnet dhe përpjekje të reja. Ndihmoni kolegët tuaj me sa keni mundësi, por kujdes, mos bëni punën e tyre!

Zbatoni rregullat e pashkruara

Në çdo ambient pune ekzistojnë rregulla të pashkruara në lidhje me mënyrën e punës. Duke i njohur dhe i zbatuar ato përmirësoni konsiderueshëm marrëdhëniet me kolegët.

Subscribe to our newsletter.

Get our latest offers and News.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching