loading

cilësitë e profesionistëve listë kontrolli për teknikët

Lista e profesionalizmit për tekinkët e IT

Në ditët e sotme, teknologjia i shtyn përpara ekonomitë e botës. Është bërë çelësi për transformimin e vendeve tona të punës dhe mjediseve të tyre. Ajo po rritet me shpejtësi që do të thotë se ka një kërkesë të paprecedentë për profesionistë që lidhen me aftësitë teknologjike. Teknologjia është e zakonshme për çdo industri, biznes, ent qeveritar dhe institucion arsimor në botë. Prandaj, transformimi teknologjik po udhëheq rrugën në çdo sistem dhe mjedis pune. Edhe pse punëdhënësit po kërkojnë profesionistë me një gamë të gjerë aftësish dhe mund të tingëllojë stresuese për t’i arritur këto, të gjithë kanë aftësinë për të lulëzuar. Të gjitha aftësitë janë të lidhura njëra me tjetrën dhe formojnë një fole aftësish progresive që ndihmojnë për të arritur një nivel profesionalizmi në çdo disiplinë. E vetmja gjë e nevojshme është vullneti për të mësuar dhe dashur punën që bëni. Pozitiv
duke qenë i besueshëm
Ka disa gjëra që duhet të jenë të palëkundura. Ju mund të tregoni shumë për dikë nëse i përmbahet fjalës apo jo, dhe kjo thjesht tregon se keni integritet. Nëse thoni se do të bëni diçka, bëjeni. Qoftë kthimi në kohë, përmbushja e një afati ose mbajtja e një premtimi. Dhe nëse ndjeni ose e dini se nuk mund të angazhoheni për diçka për një arsye të mirë dhe të vlefshme, flisni. Është më mirë të jesh i sinqertë dhe të përpiqesh shumë për të kompensuar se sa të premtosh tepër dhe të dështosh të realizosh. Në vendin e punës, ashtu si në jetën tuaj personale, kur i zhgënjeni njerëzit e tjerë, personi që jeni më i zhgënjyer është vetvetja.
Kompetenca e fushës

Të qenit një profesionist kompetent, si teknik, është themeli i profesionalizmit. Nëse jeni duke ndjekur një certifikim Cisco ose tashmë keni një të tillë, ka shumë mundësi që ta merrni seriozisht veten si një profesionist kompetent. Pra, vazhdoni këtë moment duke u përpjekur të jeni ekspert në fushën tuaj dhe sigurohuni që të kuptuarit dhe aftësitë tuaja të jenë gjithmonë të përditësuara.

Ja si ta tregoni:

– Jini kompetent në punën tuaj

-Qëndroni të përditësuar me aftësitë dhe njohuritë e industrisë

-Ndiqni një certifikim Cisco

-Sigurohuni që të kuptoni aftësitë tuaja dhe sigurohuni që ato të jenë gjithmonë të përditësuara.

kontribuojnë në njohuri

A është e rëndësishme shkëmbimi i njohurive për ju? Nëse po, si e demonstroni këtë? A i ofroni ndihmë një kolegu që ka probleme me diçka, apo i mbani njohuritë tuaja për vete me shpresën për të fituar një lloj avantazhi më vonë?

Çfarë ndodh kur një punë shkon mirë? A jeni në qendër të vëmendjes apo jeni të shpejtë për të vënë në dukje kontributin që kanë dhënë të tjerët? Ndarja është një funksion i aftësisë sportive të ekipit dhe është një element kyç i të qenit profesionist në sjelljen tuaj. Të qenit mbështetës i të tjerëve është një sinjal se ju i merrni seriozisht qëllimet kolektive të organizatës suaj dhe se jeni të gatshëm të bashkëpunoni dhe të kontribuoni plotësisht në suksesin e të gjithëve. Është gjithashtu një pjesë vërtet kyçe e udhëheqjes.

ji gjithmonë gati

Të jesh gati është të kesh një mentalitet që të lejon të parashikosh problemet dhe ose t’i shmangësh ato që të ndodhin ose të kesh gati një zgjidhje kur problemi të shfaqet. Të qenit profesionist – dhe ambicioz në karrierën tuaj – zakonisht lidhet me vullnetin për të përparuar në fushën tuaj. Është një masë jo vetëm e angazhimit tuaj, por edhe e inteligjencës suaj, iniciativës suaj dhe vlerës së shtuar që mund t’i sillni një organizate. Mendoni në mënyrë krijuese jo vetëm se cila mund të jetë një zgjidhje ose qasje më e mirë, por edhe për veten tuaj për të zgjeruar gamën e përvojave dhe teknikave.

Qëndroni pozitiv
Mendja dhe energjia e mendimeve tuaja janë komponenti kryesor i gjendjes suaj të të qenit në punë. Puna ndonjëherë është rraskapitëse dhe kjo ju bën të kanalizoni drejt pesimizmit pa e vënë re. Megjithatë, ka teknika që ju ndihmojnë të mbani veten të ngritur edhe kur gjërat shkojnë keq. Një nga këto teknika është kanalizimi i mendimeve tuaja drejt mundësive për të mësuar, për t’u rritur, për të kontribuar dhe për arritjet që vendi i punës duhet t’ju japë. Vendosja e këtyre llojeve të të menduarit brenda jush, si praktikë e ditës, ju kthen në gjendjen e të qenit optimist. Si një teknik, ju jeni një zgjidhës i natyrshëm i problemeve, kështu që shkoni me këtë. Kërkoni sfidat dhe gjeni mjetet për t’i kapërcyer ato. Asnjë punë apo karrierë nuk është kurrë pa probleme, por përqendrohuni te gjërat pozitive, mësoni të merreni me çështjet që lindin me besim, si dhe me vendosmëri, dhe përpiquni për përsosmëri personale. Qëndrimi dhe qasja juaj do të bëjnë një ndryshim të madh në sukseset tuaja profesionale.

Regjistrohuni në newsletter

për t`u njoftuar rreth ofertave dhe lajmërimeve të fundit.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching