loading

WordPress, perëndia e faqeve ueb

Nëse qoftë një herë mësuesi në shkollë ju ka kërkuar të ndërtoni një model faqeje web, rastet janë të larta që të keni dëgjuar apo t’i jeni drejtuar WordPress-it. Duke mbështetur thuajse një të tretën e gjithë faqeve online në botë, WordPress-i është shndërruar në një fenomen mbarëbotëror, i cili gjeneron çdo ditë të dhëna, përmbajtje dhe dizajn.WordPress, perëndia e faqeve ueb

Çfarë e bën WordPressin-n të dëshirueshëm dhe kaq të pëlqyer është se ai shërben si një platformë fantastike për të gjithë. Nuk është e nevojshme të kesh një përvojë të gjatë në botën e zhvillimit të një faqeje web, por nga ana tjetër ai është mjaft i dobishëm edhe për profesionistët më të mirë. Lexoni më poshtë, për të mësuar më shumë rreth WordPress-it dhe të mirave të tij të shumta.

Çfarë është WordPress?

WordPress është një platformë blogjesh, e krijuar në vitin 2003, nga zhvilluesit Mike Little dhe Mike Mullenweg. Që nga ajo kohë, WordPress-i është përhapur në çdo cep të botës dhe është bërë gjeneratori më i madh i krijimit dhe mirëmbajtjes së faqeve web. Pak rëndësi ka nëse flasim për faqe të përdorimit personal, apo për faqet e kompanive të mirënjohura. WordPress-i përdorët nga të gjithë. Duke qenë se ai është i ndryshueshëm dhe i prekshëm nga çdokush në çdo kohë, kjo e bën praktik dhe të thjeshtë.

 

Si mund të punoni me WordPress?

Kur e keni të ngarkuar WordPress-in, do t’ju shfaqet pulti kryesor, nga ku ju si administrues të faqes, mund të kontrolloni gjithçka mbi faqen dhe përmbajtjen. Fill, pasi të keni hyrje në pult, do të mund të zgjidhni një motiv (theme), apo të krijoni një të tillë (template), dhe ta pasuroni atë me kryetituj, hapësira përmbajtjeje, ngjyra, alternativa të ndryshme të motiveve etj. Pulti kryesor, lejon kalueshmëri edhe për krijuesit dhe kontrolluesit e përmbajtjes në lidhje me faqet dhe blogjet. Këto të fundit janë dy tipet më të përhapura të përmbajtjeve në WordPress.

Për profesionistët, WordPress lejon edhe ndryshimin dhe punimin me kodin pas faqeve, kurse për ata që nuk kanë njohuri të tilla, gjithçka mund të kontrollohet nga pulti kryesor.

Nëse doni një udhërrëfyes të detajuar se si mund të filloni të na thoni, na thoni!

Subscribe to our newsletter.

Get our latest offers and News.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching

WordPress, perëndia e faqeve ueb

Nëse qoftë një herë mësuesi në shkollë ju ka kërkuar të ndërtoni një model faqeje web, rastet janë të larta që të keni dëgjuar apo t’i jeni drejtuar WordPress-it. Duke mbështetur thuajse një të tretën e gjithë faqeve online në botë, WordPress-i është shndërruar në një fenomen mbarëbotëror, i cili gjeneron çdo ditë të dhëna, […]

Read More…