loading

5 Pika Mbi të Cilat Ju Mund të Nisni Punë Menjëherë si IT.

Roli I Teknikut IT Dhe Përfshirja Në Një Pozicion Pune

Në ditët e sotshme, ku çdo industri ka departamentin ose ekipin e saj të teknologjisë, profesionistët e IT-së janë më se të rëndësishëm. Teknologjia po përparon dhe po integrohet mjaftueshëm në jetën tonë.Roli I Teknikut IT

Punët e sotshme në lidhje me IT-në janë përtej dhe përparuara në krahasim me kohën e dikurshme teknologjike. Ka shumë mënyra të ndryshme për të hyrë në fushën teknologjisë. Disa ndjekin studimet në një universitet ose kolegj për t’u bërë profesionistë, dhe të tjerë mund të fillojnë nga e para dhe të marrin përvojë duke punuar si asistent teknik, vit pas viti. Sidoqoftë, një gjë është e sigurt, që diploma nuk është kusht. E bukura në këtë industri është se jo të gjithë duhet të jenë teknikë për të nisur një karrierë. Ka shumë profesionistë të cilët kanë nisur karrierën e tyre si IT duke mos patur fare një histori tradicionale të të mësuarit.Roli I Teknikut IT

Nuk ka ndonjë formulë magjike për të nisur karrierë në këtë drejtim. Sidoqoftë, punëdhënësit janë gjithnjë në gjueti për punonjës/profesionistë të rinj të cilët sjellim me vete vlera të shtuara në kompani.

Nëse dëshironi të bëheni profesionist dhe të filloni të ndërtoni një karrierë në sektorin e IT-së, ne kemi disa këshilla për t’ju ndihmuar.Roli I Teknikut IT

Kësh. 1 - Vlerësoni aftësitë tuaja

Kryeni një vetë-analizë për veten tuaj si fillim. Zbuloni dhe bëni një listë të aftësive tuaja më të mira dhe atyre që duhet të zhvilloni më tej. Kjo fazë do t’ju ndihmojë të bëni vlerësim të aftësive, vlerave dhe dëshirave tuaja ekzistuese.

Mungesa e përvojës së drejtpërdrejtë nuk është një pengesë për të hyrë në industri. Gjëja kryesore të punoni në trasferimin e aftësive tuaja nga një përvojë/punë në tjetrën.

Ndoshta ju mund t’i zotëroni këto aftësi, por komunikoni i mirë i tyre është kryesor.

Këtu janë disa aftësi të nivelit të lartë:

Kësh. 2 - Gjeni një rol që ju përshtatet

Pasi të dini se cilat janë pikat tuaja të forta, kërkoni për tituj dhe role që ju përshtaten dhe që lidhen me qëllimet tuaja. Këtu ju duhet të hulumtoni dhe eksploroni fushat e teknologjisë që ju interesojnë. Kërkoni programe që ndihmojnë në kuptimin e industrisë, gjuhën e teknologjisë, mësoni nga ekspertët dhe shembujt e botës reale, duke zgjeruar rrjetin e njohurive tuaja.

Pasi të gjeni një rol, përqendrohuni në përshkrimin e rolit për të kuptuar më mire dhe çfarë nevojitet për të shkëlqyer në atë rol. Pastaj filloni të zgjidhni fjalë kyçe dhe t’i reflektoni ato me aftësitë e deri tanishme që zotëroni. Ndoshta, do të të habiteni kur të zbuloni se i keni aftësitë e nevojshme për të hyrë në fushën e IT-së!

Kësh. 3 - Rinovoni CV-në tuaj dhe LinkedIn

Keni rreth 7 sekonda për të tërhequr vëmendjen e një rekrutuesi. Gjëja kryesore këtu është ta bëni të thjeshtë dhe t’i tregoni rekrutuesit se jeni të kualifikuar. Ekspertët e burimeve njerëzore kanë përmendur këto 4 komponentë që janë kritikë në një CV:

  • Përmbledhja dyrëse e CV-së: Ndërtoni përmbledhjen tuaj në atë formë që të qasen me rolin dhe vlerën që i shtoni kompanisë
  • Përvoja e punës: Rendisni përvojën tuaj sipas rendit kronologjik dhe shtoni të dhëna nga rolet e mëparshme
  • Aftësitë: Theksoni çdo softuer ose aftësi unike në një mënyrë krijuese, kjo mund të tregohet me pika unike dhe ngjyrosje për ta bërë më të lehtë për rekrutuesin të skanojë.
  • Edukimi & Certifikatat: Shfaqni në fund kredencialet dhe vlerësimet tuaja

Së fundi, ju keni të gjithë përmbajtjen për të përdorur për të rinovuar LinkedIn tuaj. Sigurohuni që të hiqni zhargonet që nuk zbatohen për këtë rol të ri dhe të përditësoni profilin/prezantimin tuaj për të komunikuar më shumë rreth rolit të ri.

Kësh. 4 - Mbushni boshllëkun

Tashmë duhet të ecni përpara. Është koha për të përparuar me aftësitë tuaja, të vjetra apo të reja. Në këtë fazë, koha, burimet, përpjekjet tuaja janë thelbësore për t’ju ndihmuar të përparoni dhe të dalloheni në procesin e aplikimit. Nëse keni shumicën e aftësive të përmbushura, por ju mungojnë disa, mund t’a plotësoni boshllëkun duke ndërmarrë një ose disa nga këto hapa:

  • Kurse në fushën që keni vendosur për t’u zhvilluar
  • Mësoni rreth industrisë nga të gjitha videot falas nga ndikues ose profesionistë
  • Gjeni një “coach” që është tashmë në rolin dhe industrinë që dëshironi të ndiqni
  • Lexoni libra, artikuj dhe regjistrohuni për gazetat
  • Bëni disa detyra shtrirëse ose punë të lirë për të zbatuar atë që keni mësuar. Kjo do t’ju ndihmojë të shfaqni portfolet ose studimet tuaja

Kësh. 5 - Rrjeti i njohjeve

Tani keni bërë pjesën më të madhe të punës, sigurohuni që të rrisni njohjet e juaja. Në këtë pikë, një referencë e mirë nga një punonjës është vendimtare. Lidhuni me njerëzit në LinkedIn, kërkoni intervista informative ose biseda telefonike, bashkohuni me klube dhe organizata si Product South për të zgjeruar rrjetin tuaj. Si përfundim, kur njerëzit pyesin “A duhet të kodoj apo të marr një diplomë inxhinierie për të hyrë në teknologji?” Ne gjithmonë themi jo! Duhet shumë përpjekje, përkushtim dhe kohë, por edhe ju mund të hyni në teknologji nëse ndiqni këto këshilla.

Shko me siguri në vetëvete, mbas gjithë këtij procesi, sepse kjo është e vërteta!

Regjistrohuni në newsletter

për t`u njoftuar rreth ofertave dhe lajmërimeve të fundit.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching