loading

5 Pika Mbi të Cilat Ju Mund të Nisni Punë Menjëherë si IT.

Roli I Teknikut IT Dhe Përfshirja Në Një Pozicion Pune

Në ditët e sotshme, ku çdo industri ka departamentin ose ekipin e saj të teknologjisë, profesionistët e IT-së janë më se të rëndësishëm. Teknologjia po përparon dhe po integrohet mjaftueshëm në jetën tonë.Roli I Teknikut IT

Punët e sotshme në lidhje me IT-në janë përtej dhe përparuara në krahasim me kohën e dikurshme teknologjike. Ka shumë mënyra të ndryshme për të hyrë në fushën teknologjisë. Disa ndjekin studimet në një universitet ose kolegj për t’u bërë profesionistë, dhe të tjerë mund të fillojnë nga e para dhe të marrin përvojë duke punuar si asistent teknik, vit pas viti. Sidoqoftë, një gjë është e sigurt, që diploma nuk është kusht. E bukura në këtë industri është se jo të gjithë duhet të jenë teknikë për të nisur një karrierë. Ka shumë profesionistë të cilët kanë nisur karrierën e tyre si IT duke mos patur fare një histori tradicionale të të mësuarit.Roli I Teknikut IT

Nuk ka ndonjë formulë magjike për të nisur karrierë në këtë drejtim. Sidoqoftë, punëdhënësit janë gjithnjë në gjueti për punonjës/profesionistë të rinj të cilët sjellim me vete vlera të shtuara në kompani.

Nëse dëshironi të bëheni profesionist dhe të filloni të ndërtoni një karrierë në sektorin e IT-së, ne kemi disa këshilla për t’ju ndihmuar.Roli I Teknikut IT

Kësh. 1 - Vlerësoni aftësitë tuaja

Kryeni një vetë-analizë për veten tuaj si fillim. Zbuloni dhe bëni një listë të aftësive tuaja më të mira dhe atyre që duhet të zhvilloni më tej. Kjo fazë do t’ju ndihmojë të bëni vlerësim të aftësive, vlerave dhe dëshirave tuaja ekzistuese.

Mungesa e përvojës së drejtpërdrejtë nuk është një pengesë për të hyrë në industri. Gjëja kryesore të punoni në trasferimin e aftësive tuaja nga një përvojë/punë në tjetrën.

Ndoshta ju mund t’i zotëroni këto aftësi, por komunikoni i mirë i tyre është kryesor.

Këtu janë disa aftësi të nivelit të lartë:

Kësh. 2 - Gjeni një rol që ju përshtatet

Pasi të dini se cilat janë pikat tuaja të forta, kërkoni për tituj dhe role që ju përshtaten dhe që lidhen me qëllimet tuaja. Këtu ju duhet të hulumtoni dhe eksploroni fushat e teknologjisë që ju interesojnë. Kërkoni programe që ndihmojnë në kuptimin e industrisë, gjuhën e teknologjisë, mësoni nga ekspertët dhe shembujt e botës reale, duke zgjeruar rrjetin e njohurive tuaja.

Pasi të gjeni një rol, përqendrohuni në përshkrimin e rolit për të kuptuar më mire dhe çfarë nevojitet për të shkëlqyer në atë rol. Pastaj filloni të zgjidhni fjalë kyçe dhe t’i reflektoni ato me aftësitë e deri tanishme që zotëroni. Ndoshta, do të të habiteni kur të zbuloni se i keni aftësitë e nevojshme për të hyrë në fushën e IT-së!

Kësh. 3 - Rinovoni CV-në tuaj dhe LinkedIn

Keni rreth 7 sekonda për të tërhequr vëmendjen e një rekrutuesi. Gjëja kryesore këtu është ta bëni të thjeshtë dhe t’i tregoni rekrutuesit se jeni të kualifikuar. Ekspertët e burimeve njerëzore kanë përmendur këto 4 komponentë që janë kritikë në një CV:

  • Përmbledhja dyrëse e CV-së: Ndërtoni përmbledhjen tuaj në atë formë që të qasen me rolin dhe vlerën që i shtoni kompanisë
  • Përvoja e punës: Rendisni përvojën tuaj sipas rendit kronologjik dhe shtoni të dhëna nga rolet e mëparshme
  • Aftësitë: Theksoni çdo softuer ose aftësi unike në një mënyrë krijuese, kjo mund të tregohet me pika unike dhe ngjyrosje për ta bërë më të lehtë për rekrutuesin të skanojë.
  • Edukimi & Certifikatat: Shfaqni në fund kredencialet dhe vlerësimet tuaja

Së fundi, ju keni të gjithë përmbajtjen për të përdorur për të rinovuar LinkedIn tuaj. Sigurohuni që të hiqni zhargonet që nuk zbatohen për këtë rol të ri dhe të përditësoni profilin/prezantimin tuaj për të komunikuar më shumë rreth rolit të ri.

Kësh. 4 - Mbushni boshllëkun

Tashmë duhet të ecni përpara. Është koha për të përparuar me aftësitë tuaja, të vjetra apo të reja. Në këtë fazë, koha, burimet, përpjekjet tuaja janë thelbësore për t’ju ndihmuar të përparoni dhe të dalloheni në procesin e aplikimit. Nëse keni shumicën e aftësive të përmbushura, por ju mungojnë disa, mund t’a plotësoni boshllëkun duke ndërmarrë një ose disa nga këto hapa:

  • Kurse në fushën që keni vendosur për t’u zhvilluar
  • Mësoni rreth industrisë nga të gjitha videot falas nga ndikues ose profesionistë
  • Gjeni një “coach” që është tashmë në rolin dhe industrinë që dëshironi të ndiqni
  • Lexoni libra, artikuj dhe regjistrohuni për gazetat
  • Bëni disa detyra shtrirëse ose punë të lirë për të zbatuar atë që keni mësuar. Kjo do t’ju ndihmojë të shfaqni portfolet ose studimet tuaja

Kësh. 5 - Rrjeti i njohjeve

Tani keni bërë pjesën më të madhe të punës, sigurohuni që të rrisni njohjet e juaja. Në këtë pikë, një referencë e mirë nga një punonjës është vendimtare. Lidhuni me njerëzit në LinkedIn, kërkoni intervista informative ose biseda telefonike, bashkohuni me klube dhe organizata si Product South për të zgjeruar rrjetin tuaj. Si përfundim, kur njerëzit pyesin “A duhet të kodoj apo të marr një diplomë inxhinierie për të hyrë në teknologji?” Ne gjithmonë themi jo! Duhet shumë përpjekje, përkushtim dhe kohë, por edhe ju mund të hyni në teknologji nëse ndiqni këto këshilla.

Shko me siguri në vetëvete, mbas gjithë këtij procesi, sepse kjo është e vërteta!

Regjistrohuni në newsletter

për t`u njoftuar rreth ofertave dhe lajmërimeve të fundit.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching

cilësitë e profesionistëve listë kontrolli për teknikët

Lista e profesionalizmit për tekinkët e IT

Në ditët e sotme, teknologjia i shtyn përpara ekonomitë e botës. Është bërë çelësi për transformimin e vendeve tona të punës dhe mjediseve të tyre. Ajo po rritet me shpejtësi që do të thotë se ka një kërkesë të paprecedentë për profesionistë që lidhen me aftësitë teknologjike. Teknologjia është e zakonshme për çdo industri, biznes, ent qeveritar dhe institucion arsimor në botë. Prandaj, transformimi teknologjik po udhëheq rrugën në çdo sistem dhe mjedis pune. Edhe pse punëdhënësit po kërkojnë profesionistë me një gamë të gjerë aftësish dhe mund të tingëllojë stresuese për t’i arritur këto, të gjithë kanë aftësinë për të lulëzuar. Të gjitha aftësitë janë të lidhura njëra me tjetrën dhe formojnë një fole aftësish progresive që ndihmojnë për të arritur një nivel profesionalizmi në çdo disiplinë. E vetmja gjë e nevojshme është vullneti për të mësuar dhe dashur punën që bëni. Pozitiv
duke qenë i besueshëm
Ka disa gjëra që duhet të jenë të palëkundura. Ju mund të tregoni shumë për dikë nëse i përmbahet fjalës apo jo, dhe kjo thjesht tregon se keni integritet. Nëse thoni se do të bëni diçka, bëjeni. Qoftë kthimi në kohë, përmbushja e një afati ose mbajtja e një premtimi. Dhe nëse ndjeni ose e dini se nuk mund të angazhoheni për diçka për një arsye të mirë dhe të vlefshme, flisni. Është më mirë të jesh i sinqertë dhe të përpiqesh shumë për të kompensuar se sa të premtosh tepër dhe të dështosh të realizosh. Në vendin e punës, ashtu si në jetën tuaj personale, kur i zhgënjeni njerëzit e tjerë, personi që jeni më i zhgënjyer është vetvetja.
Kompetenca e fushës

Të qenit një profesionist kompetent, si teknik, është themeli i profesionalizmit. Nëse jeni duke ndjekur një certifikim Cisco ose tashmë keni një të tillë, ka shumë mundësi që ta merrni seriozisht veten si një profesionist kompetent. Pra, vazhdoni këtë moment duke u përpjekur të jeni ekspert në fushën tuaj dhe sigurohuni që të kuptuarit dhe aftësitë tuaja të jenë gjithmonë të përditësuara.

Ja si ta tregoni:

– Jini kompetent në punën tuaj

-Qëndroni të përditësuar me aftësitë dhe njohuritë e industrisë

-Ndiqni një certifikim Cisco

-Sigurohuni që të kuptoni aftësitë tuaja dhe sigurohuni që ato të jenë gjithmonë të përditësuara.

kontribuojnë në njohuri

A është e rëndësishme shkëmbimi i njohurive për ju? Nëse po, si e demonstroni këtë? A i ofroni ndihmë një kolegu që ka probleme me diçka, apo i mbani njohuritë tuaja për vete me shpresën për të fituar një lloj avantazhi më vonë?

Çfarë ndodh kur një punë shkon mirë? A jeni në qendër të vëmendjes apo jeni të shpejtë për të vënë në dukje kontributin që kanë dhënë të tjerët? Ndarja është një funksion i aftësisë sportive të ekipit dhe është një element kyç i të qenit profesionist në sjelljen tuaj. Të qenit mbështetës i të tjerëve është një sinjal se ju i merrni seriozisht qëllimet kolektive të organizatës suaj dhe se jeni të gatshëm të bashkëpunoni dhe të kontribuoni plotësisht në suksesin e të gjithëve. Është gjithashtu një pjesë vërtet kyçe e udhëheqjes.

ji gjithmonë gati

Të jesh gati është të kesh një mentalitet që të lejon të parashikosh problemet dhe ose t’i shmangësh ato që të ndodhin ose të kesh gati një zgjidhje kur problemi të shfaqet. Të qenit profesionist – dhe ambicioz në karrierën tuaj – zakonisht lidhet me vullnetin për të përparuar në fushën tuaj. Është një masë jo vetëm e angazhimit tuaj, por edhe e inteligjencës suaj, iniciativës suaj dhe vlerës së shtuar që mund t’i sillni një organizate. Mendoni në mënyrë krijuese jo vetëm se cila mund të jetë një zgjidhje ose qasje më e mirë, por edhe për veten tuaj për të zgjeruar gamën e përvojave dhe teknikave.

Qëndroni pozitiv
Mendja dhe energjia e mendimeve tuaja janë komponenti kryesor i gjendjes suaj të të qenit në punë. Puna ndonjëherë është rraskapitëse dhe kjo ju bën të kanalizoni drejt pesimizmit pa e vënë re. Megjithatë, ka teknika që ju ndihmojnë të mbani veten të ngritur edhe kur gjërat shkojnë keq. Një nga këto teknika është kanalizimi i mendimeve tuaja drejt mundësive për të mësuar, për t’u rritur, për të kontribuar dhe për arritjet që vendi i punës duhet t’ju japë. Vendosja e këtyre llojeve të të menduarit brenda jush, si praktikë e ditës, ju kthen në gjendjen e të qenit optimist. Si një teknik, ju jeni një zgjidhës i natyrshëm i problemeve, kështu që shkoni me këtë. Kërkoni sfidat dhe gjeni mjetet për t’i kapërcyer ato. Asnjë punë apo karrierë nuk është kurrë pa probleme, por përqendrohuni te gjërat pozitive, mësoni të merreni me çështjet që lindin me besim, si dhe me vendosmëri, dhe përpiquni për përsosmëri personale. Qëndrimi dhe qasja juaj do të bëjnë një ndryshim të madh në sukseset tuaja profesionale.

Regjistrohuni në newsletter

për t`u njoftuar rreth ofertave dhe lajmërimeve të fundit.

© 2021 Elite Academy | NUIS L03321203G | PIC No. 893625305 | Powered by Elite Coaching

Lista e profesionalizmit për tekinkët e IT

Profesionalizmi

Teknologjia tashmë ka shtrirje të gjerë dhe është e njohur në çdo industri, biznes, institucion shtetëror dhe edukues. Prandaj, transformimi teknologjik është në krye të çdo sistemi dhe mjedisi ku ne punojmë. Edhe se punëdhënësit kërkojnë të punësojnë njerëz me aftësi të larta profesionalizmi, dhe kjo mund të duket si stresuese dhe tepër e vështirë, të gjithë kemi mundësinë të zhvillohemi në vetëvete dhe të arrijmë majat e sukseit. […]

Read More…